Flaska!

Idag fyller Ville två månader. Det blev flaskpremiär! Ville verkade mer än nöjd att äta ur flaska, vi värmde 150ml och han drack upp allt!
Pappa matar Ville!
Gott med mat!

Julafton

Villes första julafton spenderades på flera ställen. Först åkte vi och hälsade på farmor, sedan vidare till pappa och Regina. Vi fick pengar och fina skålar från Mine som jag samlar på. Ville fick en Musse Pigg tröja med tillhörande byxa, Laban-strumpor och en Laban-skallra. Vi åt julmat och Ville var julfin i skjorta, väst och slips.
Ville och morfar
Vid tvåtiden begav vi oss vidare till Kristinehamn. Där väntade mamma och mormor.
Ville och gammelmormor
Ville passade på att ta en liten tupplur
4 generationer!
Paket! Behöver väl knappast skriva vem som fick flest!
Jag fick trosor, strumpor, nattlinne, mössa, halsduk, underlakan, örngott, glas från Mine och pengar. Ville fick pengar, kläder från lillaW och polarn, napp+hållare med döskallemotiv och skallra.
Efter ett stort matintag så hämtade Calle oss och vi åkte till hans mormor. Där fick Ville pengar och en fin nalle. Klockan 22.15 var vi åter hemma på Kasernhöjden efter en intensiv dag.

BVC- besök 22/12 och julfirande

Idag besökte vi BVC för att väga och mäta Ville. Godingen vägde 5575kg och var 59cm lång. Han har ökat 1kg på tre veckor! Duktig kille! Sedan gick vi en sväng på stan och jag köpte de sista julklapparna. Calle har som vanligt några kvar att köpa!

Därefter åkte vi till Kristinehamn för julfirande hos Ola och Ulla. Vi hade med oss julklappar till lotteriet. Ville fick ett babygym, 500kr, en pekbok och kläder. Bland annat en jättefin sportdräkt från Adidas, söt tröja med barbapappa och tre par byxor.
Ville öppnar sina julklappar! Men han får lite hjälp av Ulla!
Vi "vann" en biocheck, choklad från Carli, glas och en chokladfabrik! På vägen hem åkte vi förbi mamma så att Ville fick träffa sin morbror för första gången.

Glöggkväll 21/12

Ikväll var vi bjudna till Moa och Mattias på glögg och pepparkakor. Kristin med familj och Karin med familj var också på plats. Ville fick en jättefin mössa och halsduk från Villervalla av Kristin och Jon. Det blev en massa bus och lek med barnen. Ville satt och tittade fascinerat på showen!

Alla vill slå på trumman!
Majken och Love

Sovmorgon!

I natt sov Ville från 22.30 till 05.10 vilket är nytt rekord! Sedan fick han lite käk, lite mer mat vid 8-tiden och sedan sov jag till 11.30! Sovmorgon med andra ord!


Härlig sovställning!

Skönt att sova i soffan!

Kall torsdag

Idag tog Ville och jag en promenad till stan och handlade lite på apoteket. Sedan gick vi till SATS och jag kollade upp när jag ska börja träna igen. Frös som en galning om kinderna på vägen hem. Vi hade fått ett fint julkort från familjen Ericsson. Igår skickade jag iväg ett gäng julkort på Ville. Imorgon börjar jag officiellt att arbeta igen, ska se på julshowen och fika. Gött med mjukstart! Jag har fått mitt schema och har under våren lektioner på fredagar mellan 08.20 och 11.20, det passar perfekt. Calle är ledig ända till den 11/1 och det känns underbart. Sedan ska han vara föräldraledig på fredagar.

Ville tar en tupplur!

Onsdag den 16/12

Idag kom mamma och tog hand om Ville när jag var på efterkontroll hos barnmorskan. Vi gick tillsammans till Västerstrands vårdcentral och mamma fortsatte sin promenad med Ville. Jag fick berätta om min förlossning och tiden efter för Kristina (barnmorskan), hon tyckte att jag skulle skriva ner en sammanfattning från förlossningen och ge till henne. Anledningen var att jag hade en positiv upplevelse från förlossningen och mina något komiska kommentarer skulle fungera att läsa upp på kommande föräldrautbildningar. Sedan fick jag ta blodtryck, lämna blodprov och väga mig. Som vanligt ville jag inte se vad jag vägde men tydligen hade jag 3.5 kg kvar till inskrivningsvikten. Jag fick också tips om järntillskott och knipövningar.

Under eftermiddagen hade Ville ont i magen men det släppte under kvällen.

Måndag den 14/12

Idag köpte vi en babysitter från Babybjörn på Barnens Hus. Efter ca 5 minuter så somnade Ville i den!

Lucia

Idag gick vi en sväng på stan och sedan vidare till Herrhagen på kalas. Regina fyllde år och Ville var pepparkaksgubbe!

Duktig Ville!

Idag hade vi en man från Folksam på hembesök, vi startade ett kapitalsparande åt Ville 400kr/månad. På kvällen var vi på möte med Kärnhem angående det nya boendet på Zakrisdalshöjden. Ville sov genom hela mötet och jag var mycket stolt över honom! Inflyttning är beräknad till 26/11 2010 men jag vill flytta NU!


Första leendet 5/12

På morgonen fick vi se det första leendet från vår lillfis. Underbart!
En trött Ville!

Lördag den 5/12

Idag var vi hos Helena och Per, de hade bjudit hem hela föräldragruppen på fika. Det var trevligt att träffa alla och se bebisarna. Sist vi sågs hade alla stora magar. Det blev en del förlossningssnack och jag insåg att jag haft en ganska "barmhärtig" förlossning! Även om det gjorde j-vligt ont!

Härlig start på dagen!

Vaknade och tittade ner i korgen bredvid sängen och där låg denna goding!

Läkarbesök 2/12

Dags för BVC igen! Men denna gång var det en läkare som skulle titta på Ville. Allting såg bra ut och Ville följer kurvorna så det kändes skönt. Han "tuttade" som en galning på sin napp och brydde sig inte om att läkaren vände och vred på honom.

Calle stack iväg på eftermiddagen och tog "svinsprutan".

BVC- besök 1/12

Idag gick Calle och jag till BVC med Ville. Han vägde 4645g och var 56cm lång. Vår lilla goding växer och frodas!
På kvällen gick vi till Mikael och Carro, de gav Ville en mycket fin "Tumme-filt" och ett par söta strumpor.

Torsdag den 26/11

Idag hade Ville magknip och det var ingen höjdare. Han skrek och var jätteledsen. Till slut fick jag lägga honom i vagnen för jag kände mig alltmer stressad. Men framåt kvällen gick det över och han var glad igen. Fick lite tips på olika massagerörelser.

BVC- besök 17/11

Dags för BVC-besök och nu är 4kg- gränsen passerad! Ville vägde 4070g och var 54cm lång. Nu är Ville en stor pojke!

BVC- besök 10/11

Idag var Ville och jag på BVC för vägning och mätning. 3800g och 52cm lång. Han växer så det knakar!

Ville träffar gammelmormor

Måndag den 5/11, idag började Calle jobba och vi följde med honom till Kristinehamn. Jag promenerade till Jenny B. och vi fikade. Sedan fick Ville träffa gammelmormor som blev överförtjust!


Ville hittar tummen!

På morgonen hörde vi att Ville gjorde konstiga ljud. Han hade hittat sin tumme!

BVC- besök 2/11

Idag var vi på BVC för vägning och mätning, "vår" barnsköterska heter Anna och är jättetrevlig. Ville vägde 3420g och var 52cm lång. Allt såg bra ut och han följer den berömda kurvan!

Innan BVC hade vi premiärbad för Ville. Han tyckte att det var väldigt skönt och njöt av att bada.

Gudmödrar!

På eftermiddagen kom gudmor 1 och 2, alltså Jenny och Maria i sällskap med Johan. Vi fikade och Ville fick fina presenter.

Gudmor Maria
Gudmor Jenny
Johan gosar med Ville
Snygga skor från Nike! Något att växa i!

Lördag den 31/10

Idag fick vi besök av Moa, Mattias och Love. Ville fick en jättefin tröja och byxa från Polarn&Pyret.
Godingen Love!
En nytvättad liten Ville!

Torsdag den 29/10

Första natten men okej sömn. Skönt!

På kvällen kom pappa och Regina.

Onsdag den 28/10

Besök hos barnläkaren kl.10.45 för utskrivning. Vi träffade en väldigt trevlig barnmorska och barnläkare. Jag förklarade att amningen hade krånglat och fick lite tips. Sedan var det dags för vägning och Ville hade endast gått ner 15g och vi fick beröm! Hans födelsevikt var 3255g och längd 51cm. Alla tester var bra och vi kunde åka hem nöjda och belåtna!

Tisdag den 27/10

En tuff natt då det krånglade med amningen, vi fick åka in till 11:an klockan 02.45 och hämta en bröstpump. Det tog ca 10 minuter innan det kom någon mjölk, inte konstigt att det krånglade hemma...
På förmiddagen kom mamma och Calles mamma och hälsade på. De hade med sig mat och städade hela lägenheten. Det var himla gött att få den hjälpen. Sedan gick Calle och jag ut på premiärtur med Ville i vagnen. Först kändes allting bra med sedan blev jag lite "svajig" på hemvägen. Vi gick till Barnens Hus och tittade på saker till Ville.
Mamma håller Ville för första gången
Mycket trött!
En sliten Maria på premiärtur!

Måndag den 26/10

Efter några få timmars sömn på avdelning 11 var det dags för frukost innan besöket hos barnläkaren. Blir fortfarande full i skratt när jag tänker på min kommentar kvällen innan: " Om jag ställer klockan på 7.15 så hinner vi i god tid packa i ordning allt innan vi ska till läkaren". Som om det behövdes en väckarklocka!

Besöket hos barnläkaren gick bra och vi fick åka hem. Första besöket på kvällen av Calles pappa och Ulla.

Söndag den 25/10

Lördagen har övergått till söndag den 25/10. Jag har tillsammans med min TENS-apparat och Calle kämpat hela natten och inte sovit en endaste sekund. När klockan är 05.30 ber jag Calle att han ska ringa till förlossningen, är fortfarande övertygad om att det är förvärkar. Jag får prata med en barnmorska och hon säger att det ska vara 3 minuter mellan värkarna innan man ska åka in. Får tipset om två alvedon och vila, det fungerar ej! När klockan är 9.30 ringer jag min vän M. som säger att mina förvärkar är "riktiga värkar"! Calle ringer till förlossningen igen och nu är vi välkomna, det är cirka 3-5 minuter mellan värkarna. Klockan är 10.20 när vi sitter i bilen.
Vi blir inskrivna strax efter kl. 10.30, efter CTG-kontroll så får jag vet att jag är öppen 8 cm! Nu börjar det bli kämpigt, mhj av dusch, taktil massage och lustgas så kämpar jag de sista centimetrarna. Klockan 13.20 ber jag barnmorskan ta hål på hinnan. Sedan startar krystvärkarna och jag sitter på en förlossningspall med Calle bakom mig. Efter ca en halvtimmes kamp så kommer vår goding ut på en krystvärk kl.13.55.
Lyckan är fullständig! Vilken fantastisk upplevelse! Det hätfigaste och tuffaste jag gjort i hela mitt liv!

Lördag den 24/10

Efter en veckas ledighet från jobbet och några förvärkar under natten och morgonen så begav vi oss ut på stan. Jag var övertygad om att vi skulle gå över tiden eftersom det berömda datumet 26/10 närmade sig och inga större saker hade hänt! När vi var nöjda med vår shopping  så åkte vi till McDonalds för intag av hamburgare och sedan vidare till Haga och fröken K. Där spelade vi kort och fikade. Jag kände mig trött så efter två timmar åkte vi hem.
När klockan började närma sig 20.00 så kom det allt fler värkar och jag började förstå att det var förvärkar på gång. Calle pratade med sin far och kompis på telefon och de sa att imorgon kommer er bebis. Det kändes konstigt men kl. 23.00 gick jag och lade mig i sängen för att läsa. Men fick ge upp efter 10 minuter, värkarna började komma allt oftare och jag orkade inte fokusera på boken. Istället började jag fokusera på värkarna eller rättare sagt förvärkarna som jag trodde att det var. Calle började skriva upp hur ofta de kom och så fick jag rangordna dem från skala 1-10 hur jobbiga de var.
Det blev en tuff natt och jag sov ingenting. Men vårt första möte med vårt barn närmade sig...

Ville

Söndagen den 25/10 kl. 13.55 förändrades mitt liv för alltid, vår älskade Ville kom till världen!
Denna blogg handlar om mitt nya liv med Ville och Calle. Mitt syfte med bloggen är att skriva ned vad vi gör tillsammans och dokumentera Villes utveckling.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0